Muziek specifiek (voor kinderen met een beperking)

Deze cursus is een muzikale uitlaatklep voor kinderen (en afhankelijk van de handicap ook volwassenen) die een lichte beperking hebben.

Een aantal kinderen die speciaal onderwijs volgen weten al goed de weg naar MuziekmakeRijen te vinden. Door de open en ontspannen sfeer voelen ze zich als een vis in het water. Ze mogen en kunnen vaak gewoon meedraaien in de groepjes maar voor de kinderen waarbij dit lastig wordt of al iets ouder zijn, is er deze speciale cursus.

Deze cursus wordt één op één gegeven. Wat er wordt gedaan tijdens de les, wordt zo veel mogelijk aan het kind overgelaten. Wil je kind graag de hele les zingen of bewegen op muziek? Dan kan dat! Liever trommelen, of een liedje op de ukelele, melodica, keyboard of piano leren spelen? Geen probleem! Improviseren of noten leren? Er kan en mag heel erg veel! Doordat ik jarenlang in het speciaal onderwijs heb gewerkt als vakleerkracht, heb ik met heel veel bijzondere kinderen mogen werken en voel ik goed aan wat een kind muzikaal aan kan en nodig heeft.

Deze cursus is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar met bijvoorbeeld een taalachterstand, trauma, lichte vorm van autisme, gedragsproblematiek, motorische beperking of een lichte verstandelijke beperking. Het is geen muziektherapie maar wel een mooie muzikale uitlaatklep waarin de kinderen leren omgaan met hun emoties en ze ook mogen uiten.

Duur van de cursus: 10 lessen die steeds kunnen worden verlengd.

Lestijd: dinsdag, woensdag, donderdag op een vast tijdstip. Kinderen kunnen op ieder moment starten en de cursus kan steeds worden verlengd.

Tarief schooljaar 2023-2024:

  • Proefles: gratis
  • € 146,- per 10 privélessen van 20 minuten per week (de lessen kunnen telkens worden verlengd)
  • € 220,- per 10 privéllessen 30 minuten per week (de lessen kunnen telkens worden verlengd)

Eens in de 14 dagen 30 of 40 minuten les is ook mogelijk. Handig als je van ver moet komen! Neem even contact op voor de mogelijkheden.

Thuis geen geld voor muzieklessen? kijk bij stichting leergeld!

"Onze dochter van 11 jaar gaat nu al bijna 4 jaar naar muziekles bij Liesbeth. Ze is gestart in de 'Muziekspeeltuin' en dit vond ze zo leuk dat ze daarna door is gegaan met 'Muziek specifiek'. Echt een aanrader. Liesbeth is enthousiast, legt alles rustig uit en sluit aan bij wat een kind leuk vindt" (Elsa, moeder Zarayda)