MuziekmakeRijen

muziek- en zangles

Nieuw in seizoen 2019-2020: Muziek specifiek

Een muzikale uitlaatklep voor kinderen die moeite hebben om in een groep muziek te maken of liever hun eigen muzikale weg volgen.

Een aantal kinderen die speciaal onderwijs volgen weten al goed de weg naar MuziekmakeRijen te vinden. Door de open en ontspannen sfeer voelen ze zich als een vis in het water. Ze mogen en kunnen vaak gewoon meedraaien in de groepjes maar voor de kinderen waarbij dit lastig wordt is er deze speciale cursus.

Deze cursus wordt één op één gegeven. Wat er wordt gedaan tijdens de les wordt zo veel mogelijk aan het kind overgelaten. Wil je kind graag de hele les zingen of bewegen op muziek? Dan kan dat! Liever trommelen, of een liedje op de ukelele, melodica, keyboard of piano leren spelen? Geen probleem! Improviseren of noten leren? Er kan en mag heel erg veel! Door mijn jarenlange ervaring als vakleerkracht muziek in het speciaal onderwijs heb ik met heel veel bijzondere kinderen mogen werken en voel ik goed aan wat een kind muzikaal aan kan en nodig heeft.

Deze cursus is geschikt voor alle kinderen vanaf 6 jaar die graag alleen les willen, maar met name voor kinderen met bijvoorbeeld een taalachterstand, trauma, lichte vorm van autisme, gedragsproblematiek of een lichte verstandelijke beperking. Het is geen muziektherapie maar wel een mooie muzikale uitlaatklep waarin de kinderen leren omgaan met hun emoties en ze ook mogen uiten.

Duur van de cursus: 10 lessen die steeds kunnen worden verlengd.

Lestijd: in principe op de zaterdagochtenden of woensdagmiddagen op een vast tijdstip maar in overleg kan het ook op een andere dag. Kinderen kunnen op ieder moment starten.

Kosten:

  • Proefles: gratis
  • € 170,- per 10 privélessen van 25 minuten.

Thuis geen geld voor muzieklessen? kijk bij stichting leergeld!