MuziekmakeRijen

muziek- en zangles

Muziekmakers: spelen in een kinderband (7-9 jaar)

In deze cursus leren kinderen eenvoudige liedjes spelen op allerlei instrumenten zoals melodica, keyboards, tafelharp, xylofoon en ukelele. Daarnaast wordt er volop geïmproviseerd met allerlei ritme instrumenten en boomwackers en wordt er zelf muziek ontworpen. Er wordt vooral auditief gewerkt maar kennismaking met notenschrift komt ook aan bod.

Deze cursus is een ideale basis voor een keuze van een instrument, omdat leerlingen ervaren hoe het is om op blaas, snaar- slag- en toetsinstrumenten te spelen. Ook het zingen komt aan bod waarmee ze zichzelf ook begeleiden op instrumenten. Er wordt bewust gewerkt met kleine groepjes (maximaal 3-6 kinderen) zodat iedereen de volle aandacht krijgt.

De cursus duurt 20 lessen. Kinderen kunnen vervolgens een instrument gaan bespelen via het Kunstpodium of een privé docent of doorstromen naar de cursus Zangmakerij. Bij voldoende belangstelling kan de cursus nog worden verlengd.

  • Vrijdagmiddagband 16.00 u- 16.45 u (aansluiten helaas niet meer mogelijk)
  • dinsdagmiddagband 17.00 u- 17.45 u (aansluiten helaas niet meer mogelijk)
  • Bij voldoende belangstelling starten we zo snel mogelijk een verkorte cursus van tien lessen op de dinsdag om 16.15 u. Geef je snel op!


Tarief: € 150,- per 20 lessen (7,50 per les). Thuis geen geld voor muzieklessen? kijk bij stichting leergeld!

Duur van de les is afhankelijk van aantal kinderen:  Drie kinderen 35 minuten. Vanaf vier kinderen 45 minuten.