Muziekmakers voor kinderen van 7-9 jaar (groep 4-6 van basisschool)

In deze cursus leren kinderen eenvoudige liedjes spelen op allerlei instrumenten zoals melodica, keyboards, tafelharp, xylofoon en ukelele. Daarnaast wordt er volop geïmproviseerd met allerlei ritme instrumenten en boomwackers en wordt er zelf muziek ontworpen. Er wordt vooral auditief gewerkt maar kennismaking met notenschrift komt ook aan bod.

Deze cursus is een ideale basis voor een keuze van een instrument, omdat leerlingen ervaren hoe het is om op blaas, snaar- slag- en toetsinstrumenten te spelen. Ook het zingen komt aan bod waarmee ze zichzelf ook begeleiden op instrumenten. Er wordt bewust gewerkt met kleine groepjes (maximaal 3-6 kinderen) zodat iedereen de volle aandacht krijgt.

De cursus duurt 15 lessen. Kinderen kunnen vervolgens een instrument gaan bespelen via het Kunstpodium of een privé docent of een andere cursus van muziekmakeRijen gaan volgen. Bij voldoende belangstelling kan de cursus nog worden verlengd.

Donderdag 16.30 u (aansluiten is niet meer mogelijk. In september start een nieuwe groep, dus geef je snel op voordat hij vol is!)

Tarief: € 112,50 ,- per 15 lessen.

*Duur van de les is afhankelijk van aantal kinderen:  twee of drie kinderen 30 minuten. Vanaf vier kinderen 40 minuten.

Thuis geen geld voor muzieklessen? kijk bij stichting leergeld!