Zing je fit!

Bij longziektes

Heb je een longziekte als astma COPD of long-covid (met benauwdheidsklachten). Zingen kan jou helpen! Tijdens de zanglessen focus je vooral op de uitademing en je leert je adem op de juiste manier ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat je je minder benauwd gaat voelen. Longpatiënten hebben vaak de neiging om naar adem te happen. Je ademt daardoor vaak veel meer in dan dat je uitademt. Met als gevolg dat je je nog benauwder gaat voelen. Door te leren focussen op de uitademing zul je merken, dat je minder snel benauwd wordt en je je energieker gaat voelen. Daarnaast maakt zingen blij en dat bevordert zeker ook je herstel! Zangervaring is niet nodig.

Bij hyperventilatie

Ook bij hyperventilatie is er een disbalans tussen in en uitademing. Ook daar kan zingen jou helpen. Naast deze balans herstellen geeft het ook de mogelijkheid om je emoties er lekker uit te gooien. Vaak is stress de oorzaak van hyperventilatie en is het daarnaast belangrijk dat de oorzaak wordt achterhaald. Een traject bij een psycholoog naast de zanglessen is dus zeker aan te raden. Ik ben naast zangcoach ook opgeleid tot mental coach, dus ik kan je ook laagdrempelig helpen met lichte stress problemen. In dat geval is het goed om steeds een les van 45 minuten in te plannen.

Je bent welkom om een keer vrijblijvend een proefles te volgen om te kijken of dit jou kan helpen. Wil je deze lessen in een groep volgen of samen met iemand anders? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. Mogelijk op dinsdag-vrijdag. Vanwege de continuïteit is het aan te raden om iedere week een les te volgen, maar als het een keer niet uitkomt dan ben ik flexibel als ik het op tijd weet.

Kosten schooljaar 2023-2024:

  • Proefles: Gratis
  • Vijf lessen van 30 minuten: € 120,- (€ 24,- per les)
  • Tien lessen van 30 minuten: € 225,- (€ 22,50 per les)
  • Tien lessen van 45 minuten € 337,50 (€ 33,75 per les)